Fjordager Grundejerforening og Vejlaug

Formandens beretning

Formandens beretning

Ordinær generalforsamling i Fjordager Grundejerforening, den 17.08.2020

Velkomst

Det er unægtelig en utraditionel generalforsamling vi holder. Det er vist første gang det er sket i en garage. Men corona omstændighederne har gjort, at vi for det første er kommet langt ud over udgangen af marts måned, hvor generalforsamlingen normal skal være afholdt. Samtidig har vi valgt at tage størst mulig hensyn til eventuel smittefare ved at opfordre til at der kun møder en op fra hver husstand.

Det er så siden løsnet lidt op – men vi fastholder. Derfor er der heller ikke stegt flæsk og persillesovs.

Under alle omstændigheder, så velkommen til jer som er mødt op. Samtidig en speciel velkomst til de nye på vejen – som enten er flyttet ind eller er på vej til at gøre det. Håber I bliver glade for at bo på netop Fjordager.

Bestyrelsen

Efter at asfalteringen af vores vej er på plads, er arbejdsmængden faldet drastisk for bestyrelsen. Vi nåede lige et bestyrelsesmøde i januar. Ellers har vi med eller uden Corona klaret os med mailkorrespondance.

 

Vejen

Selve vejen ser ud til at være i orden. Vi skal nok lige ha` kigget den efter for evt. småfejl, men efter vores opfattelse er det inden for skiven.

Til gengæld har vi nogle udfordringer på vejen som påvirker sikkerheden:

Hastighed:

Selv om vi har fået lavet 2-1 vej, så er der stadig nogen som kører for stærkt. Det er ikke kun gæster, men også beboere på hhv Fjordager og Strandager. Vi må holde hinanden i ørerne.

Samtidig ville det også være en god ide at bede om at varer blev leveret i små lastbiler i stedet for de tons tunge lastbiler, som må bakke ud.

Byggematerialer, sten og biler:

Det er kun dejligt, når nogen tager initiativ til at bygge nyt og renovere. Det kan betyde, at der vil stå byggematerialer i vejkanten i kort tid – f.eks. fliser o.l. MEN er byggeperioden over lang tid, så SKAL materialerne flyttes ind på egen grund. Der skal være flugtvej for de bløde trafikanter og det er inden for striberne og grøftekanten.

Nogen vælger også at lægge sten i vejkanten. Vær opmærksom på at de skal ligge 50 cm inde, så der er plads til de bløde trafikanter.

Vi har så fået en udfordring ved indkørslen til Fjordager, med de sten der er lagt der. Ud over at de ligger for langt ud, så dækker de også over en rist til vandafledning. Det skal vi ha` rettet lidt op på. Ved godt at risten er stoppet, men den bliver renset så snart at grøften på den anden side bliver renset op.

Vi gør også opmærksom på, at det skal tilstræbes at der er p-plads til to biler på egen grund. Det skulle betyde, at der ikke står biler parkeret permanent på vejen. Har man flere biler, må man finde alternativ p til dem. Parkerede biler giver rigtig dårlige oversigtsforhold.

Rotter:

Vi er gjort opmærksom på, at der er konstateret rotter på Strandager. Rottefængeren har omdelt orientering herom til dem.

Da vi bor tæt på Strandager, så kan det ikke udelukkes, at rotterne vil benytte den gode vej til at søge mod Fjordager. Vær derfor ekstra opmærksom. Få evt opsat en rottespærre på jeres kloak, hvis ikke I har gjort det. Tal evt. med forsikringen herom. Kontakt i øvrigt kommunens rottefænger, hvis I ser spor af det uvæsen.

Regnvandshåndtering:

Fors har gennemført den adviserede boring for enden af vejen og har ligeledes lappet pænt efter sig. Så OK med det.

Stormflodssikring:

Selv om Fjordager ikke er voldsomt berørt at stormflodssikringen, så må vi alligevel glæde os over at det nu er lykkedes folketingets partier at bliver enige om en lovændring, som gør at arbejdet nu er genoptaget. Vi må så håbe at der ikke bliver flere forsinkelser og dermed ro i maven for dem som er direkte truet.

Til gengæld må vi alle hjælpe til med at tale Jyllinge op igen. Folk ude fra tror jo at det er hele Jyllinge som flere gange har stået under vand.

Osvejen Vest

Der er ikke væsentlig nyt fra Osvejen Vest. Dog må vi forvente, at man nu går i gang med at planlægge en asfaltering af Osvejen Vest, da der nu er udsigt til at digebyggeriet kan afsluttes og vi slipper for helt så mange tunge lastbiler.

 

Regnskab:

Kassereren vil selvfølgelig gennemgå regnskabet. Blot lige en løftet pegefinger fra formanden om, at kontingentet skal betales – og gerne til tiden. Det er ikke rimeligt, at kassereren skal rende rundt og rykke folk.

Vejfest:

I bestyrelsen håber vi at vi kan genoptage vejfesten i 2021. Øv at det ikke kunne lade sig gøre i 2020. Men som de store festivaller, så blev festudvalget nødt til at aflyse. Klog beslutning!

 

Afslutning

Jeg vil slutte af med at takke bestyrelse for godt samarbejde. Tak til alle jer grundejere som gør det let for os.

På bestyrelsens vegne vil jeg ønske jer alle en god sensommer. Forhåbentlig mødes vi til næste år inden udgangen af marts.

Husk at smile og hilse på hinanden når vi mødes på vejen. Så kan det kun gå godt.

/Evan Lynnerup, formand