Fjordager Grundejerforening og Vejlaug

Formandens beretning

Formandens beretning

Beretning for Generalforsamling i Fjordager Grundejerforening 2021/22

Velkomst

Vi håber at i befinder jer godt her på Bygaden 28 – også kaldet Fjordglimt. I kan på samme måde som ude i vores nye kirke kigge lidt ud på vandet, hvis beretningen keder jer.

Det er en lidt speciel generalforsamling, idet vi sprang sidste år over på grund af corona. Den beslutning har vi uddybet på vores hjemmeside.

Grundlæggende er vi i den heldige situation, at der er forholdsvis roligt i vores forening efter vi fik klaret asfalteringen af vores vej.

Men velkommen til jer alle! En speciel velkomst til de nye beboere på vores vej. Håber I er faldet godt til.

Bestyrelsen

Som nævnt er vi i bestyrelsen ikke overbebyrdet med arbejde. Det skyldes selvfølgelig at vi nu har fået afsluttet asfalteringen af vejen. Men jeg er også så naiv at tro, at de problemer der ellers måtte være løser i bare selv. Tak for det.

Det er ikke blevet til mange bestyrelsesmøde i perioden – nogen virtuelt – andre fysisk. Men der har heller ikke været behov for det.

Vejen

Hastigheden er stadig en udfordring. Både for os som bor og kører på Fjordager, men også for en del som bor på Strandager. Vi må hjælpe hinanden med at holde tempoet lidt ned. Kan til alles orientering oplyse, at der i alle biler er et instrument der viser hvor stærkt der køres!!

YouSee og andre har gravet i vejen for at få lagt fibernet ind. De ujævenheder de efterlader sig er bare ikke i orden. Det vil jeg gerne opfordre hver grundejer til at være opmærksom på, da det reelt er jeres ansvar at udgravningerne bliver repareret tilfredsstillende.

Vi gør også opmærksom på, at sten der er lagt i vejkanten skal ligge således at der er min 50 cm fri a.h.t. de bløde trafikanter.

Lønagerstien

Vi arbejder fortsat på at få opsat en ny bom, så vi kan sikre at farten bliver taget af inden man farer ud på Fjordager og Strandager. Vi har et tilbud og skal blot have arbejdet sat i gang.

Osvejen Vest

Jeg har lige deltaget i generalforsamlingen i Osvejen Vest. For dem som ikke lige ved hvad Osvejen Vest er, så er det en grundejerforening som består at alle grundejerne, som har stikveje ned til Osvejen Vest, herunder kommunen. Altså en grundejerforening bestående af grundejerforeninger.

Det største projekt, som OV har pt er asfaltering af vejen. Målet er at det skal blive en 2-1 vej ligesom den vi har. OV har som os sparet op til den nye belægning og det ser ud til at vi lige har pengene, men heller ikke mere. Skulle det komme til at knibe kan det klares med næste års indbetaling.

Vi har en brønd for enden af vores vej, som er forbundet med et rør der løber skråt over vejen til en rende på den anden side. Jeg tog sagen op for at få oprenset grøften, så vand fra vores dræn/rør kan løbe videre derfra. Ole fra OV bestyrelsen hævder at der er frit løb. Det var jeg ikke enig i og meddelte at vi ville se nærmere på sagen inden vi evt renser røret.

Osvejen Vest administrerer også vores sneberedskab. Der har vi efter min mening fået en ordning som fungerer. I ser nok af og til den blinkende traktor med sneskovl eller salt. ”Snemanden” rykker ud efter samme kriterier som kommunens vejvæsen.

Digeprojektet

Selv om det ikke er omfattet af vores grundejerforening, på nær en enkelt grundejer. Slusen med tilhørende diger er nu færdig og fungerer som den skal. Der er dog en udfordring, for den samlede bestyrelse har i sidste uge valgt at træde tilbage. Så de indkalder nu til en ekstraordinær generalforsamling. De fungere så indtil en ny bestyrelse er valgt. MEN et stort tillykke til beboerne i området som nu kan ånde lettet op og have deres hus på normale vilkår.

Vejfest

En eventuel vejfest hører heller ikke under vores opgaver, men vi har tidligere nedsat en lille men effektiv arbejdsgruppe, som er lykkedes med at få en vejfest op at stå. Specielt a.h.t. alle vore børn synes jeg det vil være fint hvis vi kan gentage det.

Ændring af vedtægterne

Ifølge mødeindkaldelsen, så fremsætter bestyrelsen et forslag om at den ordinære generalforsamling fremover skal afholdes inden udgangen af maj måned. Det vil jeg redegøre for når vi kommer til punktet.

Afslutning

Afslutningsvis vil jeg gerne takke bestyrelsen og godt og aktivt samarbejde. Det samme gælder alle jer grundejere. I gør det alle let for os.

God sommer – nyd friheden fri for corona.

 

Evan Lynnerup

Formand